Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποιότητα

Η PRIMAVERA ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και βιωσιμότητας, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα της είναι αγνά & καθαρά. Η διαδικασία παραγωγής  γίνεται με συνείδηση και οι πρακτικές μας στηρίζονται στην φροντίδα του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Στον πυρήνα κάθε προϊόντος PRIMAVERA υπάρχουν καθαρά οργανικά φυτικά συστατικά, που επιλέγονται προσωπικά από την κοινότητα των συνεργατών μας, για να εγγυηθούν την ασυμβίβαστη υψηλή ποιότητα.

Ταυτιζόμαστε ασυμβίβαστα με τα αυστηρότερα πρότυπα  για την επίτευξη της υψηλότερης δυνατής  ποιότητας των προϊόντων μας. Τα προϊόντα PRIMAVERA αντλούν την δραστικότητά τους από τον απέραντο πλούτο των φυσικών φυτών και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ήρεμου συνδυασμού εσωτερικής και εξωτερικής ισορροπίας.

Όλα τα αιθέρια έλαια PRIMAVERA είναι 100% αγνά. Περιέχουν αποκλειστικά το λάδι του αρχικού φυτού, χωρίς την προσθήκη συνθετικών ή την αραίωση με άλλα είδη ελαίων.  Χωρίς συνθετικά πρόσθετα, χωρίς  parabens και χωρίς την χρήση γενετικά τροποποιημένων φυτών.

Διατηρούμε το αιθέριο έλαιο ακριβώς όπως αποστάχθηκε με προσοχή, διατηρώντας την αρχική του καθαρότητα. Είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση. Τα πολύτιμα αποστάγματά μας προέρχονται αποκλειστικά από φύλλα, άνθη, φρούτα, κλαδιά και ρίζες του αρχικού φυτού.

Στην πιστοποιημένη πρακτική της άγριας συγκομιδής, το φυτό συλλέγεται με το χέρι στην άγρια φύση, το μέρος εκείνο που το ίδιο φυτό επέλεξε να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει, αναδιπλώνοντας έτσι στο έπακρον όλες τις φυσικές του ιδιότητες. Τα φυτά συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι, σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να διατηρείται η βιοποικιλότητα σε αρμονία με τον κύκλο της φύσης.

Διατηρούμε το αιθέριο έλαιο ακριβώς όπως αποστάχθηκε με προσοχή, διατηρώντας την αρχική του καθαρότητα. Είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση. Τα πολύτιμα αποστάγματά μας προέρχονται αποκλειστικά από φύλλα, άνθη, φρούτα, κλαδιά και ρίζες του αρχικού φυτού.

Η γεωργία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χαρακτηρίζεται από την αρμονική αλληλεπίδραση της γης, των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων. Αυτή η ολιστική προσέγγιση βρίσκεται στο επίκεντρο της πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας . Η PRIMAVERA χρησιμοποιεί την υψηλότερη δυνατή ποσότητα πιστοποιημένων βιολογικών συστατικών και υποστηρίζει ενεργά έργα βιολογικής γεωργίας παγκοσμίως που βασίζονται στην διατήρηση της βιοποικιλότητας, την εναλλαγή καλλιεργειών, τους άνευ χημικών παρασιτικούς ελέγχους  των αγροτικών εκτάσεων, την εφαρμογή φυσικών  λιπασμάτων και την καλλιέργεια χωρίς την χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών & υλικών.

Διατηρούμε το αιθέριο έλαιο ακριβώς όπως αποστάχθηκε με προσοχή, διατηρώντας την αρχική του καθαρότητα. Είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση. Τα πολύτιμα αποστάγματά μας προέρχονται αποκλειστικά από φύλλα, άνθη, φρούτα, κλαδιά και ρίζες του αρχικού φυτού.

Πιστοποιήσεις

Η PRIMAVERA για να διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των συστατικών της, διενεργεί  τους αυστηρότερους ελέγχους κάτω από τις προδιαγραφές των πιστοποιητικών οργανισμών Natrue και Demeter.

Η βιοδυναμική καλλιέργεια έχει εποικοδομητικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανανέωση του εδάφους, τη μακροχρόνια γονιμότητα και τη βιοποικιλότητα φυτών και ζώων.  Δημιουργεί μια αρμονική σχέση με τη γη και τα εδαφικά συστατικά της. Μέσω της φυσικής λιπασματοποίησης πετυγχάνεται η αναζωογόνηση και αποκατάσταση των συστατικών του εδάφους. Παράλληλα, λαμβάνονται υπόψη οι κοσμικοί ρυθμοί, κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα προγράμματα φύτευσης, καλλιέργειας  και συγκομιδής να επικεντρώνονται  προς όφελος του ίδιου του φυτού.  Μόνο αυστηρά ελεγχόμενοι και συμβολαιακά συνδεδεμένοι συνεργάτες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το σήμα demeter. Οι ολιστικές απαιτήσεις Demeter υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κανονισμούς. Όχι μόνο αποκλείουν τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και χημικών φυτοπροστατευτικών παραγόντων στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων ή τεχνητών προσθέτων κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, αλλά απαιτούν επίσης πολύ συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των διαδικασιών ζωής στο έδαφος και στα τρόφιμα. Οι γεωργοί και οι μεταποιητές Demeter συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που αξίζουμε να ζήσουμε.

Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο DEMETER www.demeter.net

Η αποστολή της NATRUE είναι να προστατεύει και να προωθεί τα φυσικά και βιολογικά καλλυντικά προς όφελος των καταναλωτών παγκοσμίως.  Το NATRUE είναι ένα ανεξάρτητο σήμα, το οποίο  πιστοποιεί αποκλειστικά φυσικά καλλυντικά παγκοσμίως, που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα καθαρότητας, ποιότητας, αυθεντικότητας και διαφάνειας. Η αποστολή της NATRUE είναι η προστασία και η προώθηση φυσικών και βιολογικών καλλυντικών προς όφελος των καταναλωτών παγκοσμίως.

Όλα τα προϊόντα PRIMAVERA που έχουν δημιουργηθεί για χρήση απευθείας στο δέρμα είναι πιστοποιημένα από το NATRUE, ένα σήμα που οι πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να εμπιστευτούν ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα ποιότητας και διαφάνειας.

Η PRIMAVERA είναι η πρώτη εταιρεία που έλαβε πιστοποίηση NATRUE για ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Εμφανίζουμε με υπερηφάνεια το σήμα NATRUE, δείχνοντας την επίτευξή μας στα  προηγμένα διεθνή πρότυπα για τα φυσικά και βιολογικά προϊόντα.

Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο NATRUE www.natrue.org

Ο καθολικός σεβασμός προς τα ζώα  είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Διατηρούμε για τον λόγο αυτό μια ισχυρή αξία και δέσμευση: να μην συμμετέχουμε και κατά οποιονδήποτε τρόπο σε δοκιμές σε ζώα. Δεν χρησιμοποιούμε συστατικά που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, δεν δοκιμάζουμε κανένα από τα προϊόντα μας σε ζώα και δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ με κανέναν που πραγματοποιεί δοκιμές σε ζώα.

Ακολουθούμε τις οδηγίες του IHTN (The International Manufactory Association Against Animal Testing in Cosmetics) – έναν από τους αυστηρότερους οργανισμούς προστασίας των ζώων παγκοσμίως. Το λογότυπο IHTN απεικονίζει ένα κουνέλι που προστατεύεται από ανθρώπινο χέρι. Υποδεικνύει τους αυστηρότερους κανόνες κατά των δοκιμών σε ζώα στη βιομηχανία καλλυντικών. Αυτό το λογότυπο συμβάλλει στη διάκριση προϊόντων που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας των Ζώων και ρυθμίζονται από τη Διεθνή Ένωση Κατασκευαστών Καλλυντικών κατά των Δοκιμών σε Ζώα.

Σύμφωνα με αυτό το σήμα, τα επιτρεπόμενα συστατικά αποκλείουν οποιεσδήποτε ουσίες δοκιμάστηκαν σε ζώα μετά τον Ιανουάριο του 1979. Η ετικέτα δεν δέχεται δοκιμές σε ζώα για την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων ούτε επιτρέπει τη χρήση πρώτων υλών που απαιτούν δοκιμές, βασανιστήρια ή θανάτωση σε ζώα.

Η PRIMAVERA επιδεικνύει μια σταθερή θέση ενάντια στη σκληρότητα των ζώων και είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζει αυτό το σήμα,  σε σύμπνοια και αλληλεγγύη με πρωτοβουλίες για έναν κόσμο χωρίς σκληρότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στη διεύθυνση www.ihtn.de

Έχοντας επίγνωση για όλα τα ζωντανά όντα

Νοιαζόμαστε βαθιά για όλα τα ζωντανά όντα. Επομένως, στοχεύουμε στην αποφυγή συστατικών ζωικής προέλευσης. 

Τα μόνα δύο μη vegan συστατικά που χρησιμοποιούνται σε ελάχιστα από τα καλλυντικά προϊόντα μας είναι το βιολογικό κερί μελισσών, που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και από την οικολογική μελισσοκομία, και ο γαλακτωματοποιητής,  ο οποίος προέρχεται από βιολογικό γάλα, και είναι εξαιρετικά φιλικός προς το δέρμα, ιδίως για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες.

Επιλέξαμε συνειδητά να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δύο συστατικά στα καλλυντικά προϊόντα μας για τις συγκεκριμένες θρεπτικές τους ιδιότητες και την εξαιρετική φιλικότητά τους στο δέρμα.

Με αυτό, πάνω από το 75% των φυσικών καλλυντικών προϊόντων μας και πάνω από το 90% του συνόλου των προϊόντων μας είναι vegan.

Οικολογική ισορροπία

Η PRIMAVERA ενεργεί υπεύθυνα σε όλα τα επίπεδα: Διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, διασφάλιση δίκαιων συνθηκών εργασίας και εστίαση στην παραγωγή κοινωνικού έργου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο ένα θετικό πνεύμα συνύπαρξης – με τη φύση και μεταξύ μας – θα αποφέρει πραγματικά καρπούς μακράς διαρκείας.

Ο σχεδιασμός καινοτόμων λύσεων για βιώσιμες συσκευασίες, η υποστήριξη της εύκολης εφαρμογής και η προστασία των φυσικών πόρων, είναι οι στόχοι που παρακινούν τους σχεδιαστές των συσκευασιών μας.

  • Προστατευτική επίστρωση

Τα πράσινα και καφέ γυάλινα μπουκάλια μας είναι επικαλυμμένα με ένα στρώμα φιλικού προς το περιβάλλον βερνικιού προστασίας UV, που εξασφαλίζει τη μακροζωία των προϊόντων μας χωρίς να χρειάζεται επιπλέον εξωτερική συσκευασία.

  • Ανακύκλωση

Χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα γυάλινα μπουκάλια και βάζα, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν χωρίς απώλεια ποιότητας. Οι συνθετικοί σωλήνες μας είναι κατά κύριο λόγο κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένα πλαστικά.

  • Χωρίς εξωτερική συσκευασία

Προκειμένου να προστατεύσουμε τους φυσικούς πόρους, εστιάζουμε στην ελαχιστοποίηση της συσκευασίας μας, όπου είναι δυνατόν. Επομένως, αποφεύγουμε τυχόν ένθετα συσκευασίας ή επιπλέον εξωτερική συσκευασία.

  • Βιώσιμα μελάνια χαρτιού και εκτύπωσης

Για τα λίγα προϊόντα μας που χρειάζονται εξωτερική συσκευασία για την αναγραφή σημαντικών πληροφοριών, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ανακυκλωμένο χαρτί ή χαρτί από πιστοποιημένη βιώσιμη δασοκομία. Οι εκτυπώσεις μας γίνονται χωρίς χημικά και με συγκεκριμένο οικολογικό μελάνι εκτύπωσης.

Σεβασμός στη φύση και την ανθρωπότητα

Οι ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές και η συνεργατική συνεργασία με τους συνεργάτες μας αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της φιλοσοφίας της εταιρείας μας. Όλες οι επιχειρηματικές μας σχέσεις βασίζονται στον σεβασμό, την ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη. Σε καθεμία από τις σχέσεις μας, η PRIMAVERA εμπλουτίζει τον συνεργάτη μας τόσο με άμεσες ανταμοιβές όσο και με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα παρέχουν μελλοντική βιωσιμότητα.

Το δίκαιο εμπόριο σημαίνει για εμάς:

  • Μακροχρόνιες σχέσεις

Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις με όλους τους παραγωγούς, τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς μας.

  • Εγγυημένη αγορά

Υποστηρίζουμε νέους συνεταιρισμούς και καλλιεργητικά προγράμματα, εγγυόμαστε την αγορά και τη δέσμευση για μακροπρόθεσμες συμβάσεις, που συμβάλλουν στην αυτονομία και την ανεξαρτησία τους.

  • Δίκαιες συμφωνίες

Οι τιμές αγοράς καθορίζονται αρκετά από το κόστος παραγωγής και από την τρέχουσα τιμή αγοράς.

  • Εκπαίδευση & Διαβούλευση

Υποστηρίζουμε τους συνεργάτες μας σε κάθε βήμα μέσω της εκπαίδευσης και της διαβούλευσης, αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας τις πρακτικές τους.

  • Αμεσότητα & Διαφάνεια

Παρέχουμε τα περισσότερα αιθέρια έλαια και πρώτες ύλες φυτών απευθείας από τον παραγωγό, δημιουργώντας μια διαφανή και πράσινη αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο διεθνής οργανισμός Green Brand επιβράβευσε για τέταρτη φορά από το 2013 την PRIMAVERA, πιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την συνεχή βελτίωση της εταιρείας στην αειφόρο και οικολογική ανάπτυξη. Το επιτυχημένο ενεργειακό αποτύπωμα και η έντονη δέσμευση στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, συνέβαλαν ιδιαίτερα στη βελτίωση της εταιρείας.